Ежедневната консумация на зелен чай и кафе намалява риска от смърт

...
Ежедневната консумация на зелен чай и кафе намалява риска от смърт
Коментари Харесай

Зелен чай и кафе - задължителни за диабетици

Ежедневната консумация на зелен чай и кафе понижава риска от гибел при хора с диабет вид 2 с 63%. Това откриха японски учени след редица проучвания, съобщи ТАСС.

Различни оповестени изследвания демонстрират, че постоянната консумация на зелен чай и кафе е потребна за здравето заради другите биоактивни съединения, съдържащи се в тези питиета. Учени, ръководени от Юджи Коморита от университета в Кюшу, са наблюдавали по какъв начин потреблението на двете питиета, както самостоятелно, по този начин и групово, корелира с риска от гибел от всевъзможни аргументи при участниците в ретроспективно изследване, осъществено благодарение на „ Регистъра на диабетиците ” във Фукуока. Целта на този план е да се оцени въздействието на избора на медикаменти и метода на живот върху смъртността на пациентите с диабет вид 2.

В опита са взели участие 4923 японци – 2790 мъже и 2133 дами, на междинна възраст 66 години, които са били диагностицирани с диабет вид 2 преди най-малко пет години. В началото на изследването участниците са попълнили въпросник с 58 точки, в който дават информация за метода си на живот. Те са дали отговор на въпроси, свързани с фактори като постоянни физически извършения, тютюнопушене, консумация на алкохол и брой часове сън. Оказа се, че 607 участници въобще не пият зелен чай, 1143 пият по една чаша дневно, 1384 – две или три чаши, а 1784 – четири или повече. 994 участници не са пили кафе, 1306 са пили по-малко от една чаша дневно, 963 – чаша всеки ден, а 1660 – две или повече чаши.

През интервала на наблюдаване, траял пет години, са умряли 309 души. Основните аргументи за гибел са рак и сърдечно-съдови болести – надлежно 114 и 76 души. Освен това най-ниските равнища са били измежду тези, които са пили доста зелен чай и кафе. Резултатите демонстрираха, че пиенето на четири или повече чаши зелен чай на ден, плюс две или повече чаши кафе, понижава риска от гибел измежду диабетиците с 63%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР